VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

In Oostkamp heeft burgemeester Jan De Keyser zijn bestuursploeg bekend gemaakt voor de komende zes jaren. Nel Thieren is een nieuwe schepen. Zij is de dochter van de bekende dokter Thieren die ook al vele jaren betrokken is bij het basketbal in Oostkamp.

In Koolkerke wordt komend weekend Halloween gevierd met op zaterdag een optocht met verklede kinderen door het dorp, begeleid door de harmonie en de reuzin Calle Bezem. In Blankenberge is er op zondag een heuse Halloweenparade. In Koksijde is er zaterdag een Halloweenvuurspektakel.

Aan de Vlaamse kust is het al weer wat drukker met toeristen. Walen en Duitsers genieten er van de herfstvakantie. Volgende week hebben ook de Vlamingen herfstvakantie. Nu zaterdag kan je in Oostduinkerke alvast de garnaalvissers te paard zien uitrijden. Die lokken telkens heel wat volk.

Het was maandag een drukke dag voor het team van de MUG-Heli. Er waren vijf vluchten. Vandaag moesten ze al naar Moerbeke. De organisatoren van de Nacht van Oostkamp van zaterdag schenken alvast hun opbrengst aan de MUG-Heli van de vzw IMDH.

In Brugge is Emiline De Rycke verkozen tot nieuwe Prinses Carnaval. Ze volgt Prins Jaron op en zal op 9 november aangesteld worden als Prinses Emi I. Ze moest het opnemen tegen Angel I en het was een spannende strijd.

De brandweer werd opgeroepen naar de Apple winkel in Ieper. Door een inrbaakalarm was de winkel gevuld met rook. De brandweer moest ter plaatse gaan om de zaak te ventileren.

In Oudenburg is Anthony Dumarey opnieuw burgemeester. Dat zet blijkbaar kwaad bloed bij heel wat inwoners. Ze hadden liever Romina Vanhooren gehad als burgemeester. Zij wordt nu de OCMW-voorzitter van Oudenburg.

In het dierenasiel van het Blauwe Kruis zitten de katten in quarantaine na het uitbreken van een besmettelijk virus. Er worden momenteel geen katten meegegeven tot het probleem opgelost is. Een dierenarts onderzoekt alle katten en ook de oorzaak.

In Torhout vragen de bewoners van de Korenbloemstraat de aanpak van de hoge snelheid in hun straat. Ze willen in de toekomst meer controles in de straat zien.

En nog in Torhout krijgen ze de bel cadeau van de overleden belleman Mon Velle. Hij luidde de bel in  1945 in Torhout. De stadsbel zal nu definitief bewaard worden in het Stadsarchief. De stad Torhout heeft de schenkers bedankt.

De Brugse brandweer moest maandag naar de Pathoekeweg in Brugge. Een vrachtwagen had er een lading steenpuin verloren tijdens het rijden. Het ging om een spoor van meer dan tweehonderd meter. Wagens konden schade oplopen door de steenbrokken. Het verkeer moest tijdens het schoonmaken tijdelijk over één rijstrook.

In de Oosthoekstraat in Adinkerke is maandagnamiddag een wagen over de kop gegaan. De wagen lag in een gracht. Het was een passant die alarm sloeg en de hulpdiensten verwittigde. De brandweer en de MUG werden ter plaatse gestuurd om de bestuurder uit de wagen te halen. Het is niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat