VBRO

Dit is slim gebruik van aluminium in woningen

Ben je op zoek naar een duurzame manier van bouwen? Aluminium heeft zich bewezen als uitstekend materiaal. Niet alleen vanwege de duurzaamheid, maar ook dankzij de veelzijdigheid en uitstraling.

Een duurzame keuze

Aluminium is een licht, sterk en vooral duurzaam materiaal, wat het ideaal maakt voor gebruik in de bouw. Daarbij is dit materiaal volledig recycleerbaar, zonder dat hierbij kwaliteit verloren gaat. Dit betekent dus dat aluminium ramen, deuren en andere schrijnwerkelementen kunnen worden hergebruikt. Dit sluit perfect aan bij de principes van circulair bouwen. Door te kiezen voor aluminium schrijnwerk, kun je als bouwer of ontwerper tegemoetkomen aan de vraag naar milieuvriendelijke materialen, zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit of uitstraling.

Slimme toepassingen

Een van de populairste toepassingen van aluminium in woningen is in ramen en deuren. Aluminium raamprofielen zijn licht, dun en toch heel stevig. Dit maakt ze perfect voor zowel moderne als klassieke architecturale stijlen. Daarnaast bieden aluminium profielen zeer goede thermische isolatie, wat resulteert in lagere energiekosten en een verhoogd wooncomfort. Ook de aluminium branddeur is een slimme toepassing van dit materiaal. Deze deuren hebben de strakke uitstraling die momenteel heel populair is.

Brandveiligheidssystemen met aluminium

Dankzij de brandwerende eigenschappen van aluminium kunnen branddeuren bijdragen aan de veiligheid van bewoners, zonder afbreuk te doen aan het design van een woning. In moderne woningen speelt brandveiligheid een grote rol. Branddeuren en andere brandveiligheidssystemen op basis van aluminium zorgen voor een effectieve bescherming tegen de verspreiding van vuur in een woning. Aluminium kan gemakkelijk worden gecombineerd met brandwerend glas en isolatiematerialen, wat het ideaal maakt voor het ontwikkelen van hoogwaardige brandveiligheidssystemen.

Waarom kiezen voor aluminium in duurzaam bouwen?

Het gebruik van aluminium in woningen draagt op verschillende manieren bij aan duurzaam bouwen. De lange levensduur van het materiaal, gecombineerd met de uitstekende recycleerbaarheid, zorgt ervoor dat aluminium een milieuvriendelijke keuze is. Bovendien vereist aluminium weinig onderhoud, wat zowel voor de bouwsector als voor huiseigenaars een groot voordeel is. Geen verflagen of beschermende coatings om de zoveel jaar, maar een materiaal dat bestand is tegen de elementen en decennialang meegaat. Bouwbedrijven en architecten die aluminium integreren in hun projecten, lopen voorop in de overgang naar milieuvriendelijke en toekomstgerichte bouwpraktijken.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat