VBRO

Online lenzen bestellen

Online bestellen van lenzen is tegenwoordig heel eenvoudig 

Waar je voorheen standaard naar een opticien ging voor het bestellen van nieuwe lenzen, kan dit tegenwoordig eenvoudig online. Zeker consumenten die de benodigde sterkte van hun lenzen kennen, hebben hier profijt van. Dat online lenzen bestellen tegenwoordig zo makkelijk gaat, past bij een breder plaatje. Consumenten doen hun aankopen steeds vaker in webshops. Niet alleen lenzen worden er besteld, maar bijvoorbeeld ook de boodschappen, nieuwe kleding en elektronica. Het online bestellen van goederen biedt tal van voordelen. Men ziet snel welke aanbieder de laagste prijs hanteert, heeft de mogelijkheid om verschillende producten vooraf met elkaar te vergelijken, enzovoorts. Welk type product bestel jij het vaakst online?

Webshops bieden verschillende soorten lenzen aan 
Wanneer je de webshop van een aanbieder van lenzen bezoekt, valt al snel op dat je de keuze hebt uit verschillende soorten contactlenzen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen dag- en weeklenzen. Een daglens is bedoeld voor eenmalig gebruik; aan het eind van de dag gooi je ze weg om ze de volgende dag te vervangen voor een nieuw exemplaar. Het voordeel van daglenzen is dat het gebruik ervan zeer hygiënisch is. Je hebt daarbij minder snel last van geïrriteerde ogen, doordat de kans op vuil achter de lenzen kleiner is. Ook prettig: je hoeft geen lenzenvloeistof meer mee te nemen als je een nachtje op een andere plek slaapt. Naast de dag- en weeklenzen, worden ook maandlenzen veel gebruikt.

Mensen die last hebben van droge ogen, kunnen bewust kiezen voor lenzen van siliconen hydrogel. Bij deze lenzen wordt aanzienlijk meer zuurstof doorgelaten, tot wel vijf keer zoveel. Meer zuurstof betekent doorgaans minder droge ogen. Twee andere soorten contactlenzen zijn de cilindrische contactlenzen en de multifocale lenzen.

Breng eerst een bezoek aan een opticien in de buurt 
Het is sterk aan te raden om altijd eerst een opticien in de buurt te bezoeken, wanneer je het gebruik van contactlenzen overweegt. Lenzen dragen zonder eerst advies in te hebben gewonnen kan een averechts effect hebben. Een opticien meet welke sterkte past bij jouw ogen, zodat je straks weer geniet van een optimaal zicht. Ook kan de opticien je bij een eerste bezoek meer vertellen over de verschillen tussen de diverse soorten contactlenzen. Het helpt je het juiste soort lens te vinden. Mocht je na verloop van tijd nieuwe lenzen nodig hebben, dan kun je deze online bestellen. Je weet op dat moment immers precies welke sterkte je nodig hebt.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat